لوازم خانگی مایکروویو
لوازم خانگی مایکروویو یا واژهٔ رایج آن ماکروفر، یا واژه مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی تندپز، گونهای اجاق است که از طریق تابش الکترومغناطیسی ریزموج، با به جنبش درآوردن آب و دیگر مولکولهای قطبیده در غذا گرما ایجاد میکند و سبب میشود که غذا در مدت زمان کوتاهی بپزد.
اجاق مایکروویو یا سولاردوم بانه یکی از مهمترین اختراعهای بزرگ قرن بیستم است. میلیونها نفر در سراسر دنیا این وسیله را دارند و هر روز از آن استفاده میکنند. این مقاله بهطور مختصر درباره اجاق مایکروویو و چگونگی عملکرد آن در پخت غذا توضیح میدهد. در سالهای اخیر با توجه به آلودگی محیط زیست ناشی از فرایندهای آلاینده صنعتی، استفاده از منابع جدید انرژی که حداقل آلودگی را به همراه داشته باشند، مورد توجه قرار گرفتهاست. در این راستا طی دو دهه اخیر استفاده از انرژی اجاق مایکروویو به عنوان منبع گر مایش بهطور وسیعی گسترش یافتهاست. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشانگر آنست که استفاده از این نوع انرژی، ضمن اینکه آلودگی محیط زیست را بهطور چشمگیری کاهش میدهد، فرایندها را تسریع نموده و در کاهش هزینههای انرژی نیز مؤثر است.

لوازم خانگی مایکروویو و سولاردوم
طرزکار لوازم خانگی مایکروویو و سولاردوم
فرکانس امواج مایکروویو از امواج مرئی کمتر است. پس یعنی انرژی کمتری دارد؛ اما چرا باعث گرم شدن مواد غذایی میشود؟ این اتفاق مربوط به شکل مواد غذایی است. مولکولها هم مانند بقیه اجسام فرکانس طبیعی دارند. فرکانس طبیعی آنها، فرکانس ارتعاش کاتورهای آنهاست. این یعنی امواج (هنگامی که فرکانس آنهادر محدوده فرکانس طبیعی مولکول باشد) میتوانند دامنه حرکت مولکولهای قطبی را بیشتر کنند و کمی به شدت نوسان مولکولها اضافه کنند. این نوسانهای کوچک، میتوانند تبدیل به نوسانهای بزرگتر شوند. البته مولکولها پیچیدهتر از این حرفها هستند و کار کردن با فرکانس طبیعی آنها مشکل است. با این حال امکان محاسبه فرکانس طبیعی مولکولهای دو اتمی وجود دارد که چند تا از آنها نشان داده شدهاست.